Image from: https://www.forbes.com/sites/chuckbrooks/2022/07/20/the-quantum-era-is-arriving-and-it-will-be-transformational-/?sh=2bbf734d4e7a

Vacature Business Developer Quantum

Quantum.Amsterdam (quantum.amsterdam) is een bruisende, innovatieve omgeving in het hart van het Amsterdam Science Park, met als basis de grote expertise op het gebied van quantumalgoritmes, protocollen en software bij QuSoft (qusoft.org), en van quantum sensing, quantum simulation en quantum materialen bij de Quantum Labs van UvA en andere kennispartners.

Het is een netwerkomgeving en ecosysteem, waar kennisinstellingen, bedrijven en maatschappelijke organisaties elkaar vinden om zich samen voor te bereiden op de komst van quantumtechnologie en te verkennen wat deze technologie betekent voor maatschappij en bedrijfsleven. In Quantum.Amsterdam doen partijen grensverleggend onderzoek, kijken vooruit naar praktische toepassingen en vertalen kennis naar zinvolle applicaties. Dit laatste gebeurt met name in het Quantum Application Lab (QAL), waarin zes publieke partijen (met de Universiteit van Amsterdam als coördinerende partij) en IBM als technologie partner samen optrekken. Quantum.Amsterdam is één van de vijf innovatiehubs in de Quantum Delta Nederland (www.quantumdelta.nl).

Wat ga je doen 

Je bent voor de betrokken kennisinstellingen aanspreekpunt richting bedrijven en maatschappelijke partners. Je haalt proactief vragen op uit het bedrijfsleven over quantumapplicaties en legt aan de hand daarvan efficiënt de verbinding met de onderzoekers. Je helpt om samen met de betrokken kennisinstellingen nieuwe projecten te starten en consortia te bouwen. Je houdt je ogen open voor nieuwe partners, thema’s en financieringsmogelijkheden.

Je treedt op als coördinator van het Quantum Applicatie Lab en speelt een sleutelrol in het uitbouwen en doorontwikkelen van dit initiatief.

Je bent aanspreekpunt voor Quantum.Amsterdam in strategische overleggen op belangrijke thema’s, zoals use-cases voor quantum computing en quantum simulation, en voor de quantum sensing en quantumklok faciliteiten. Je onderhoudt nauwe contacten met de partners van Quantum.Amsterdam, met relevante partijen op het Amsterdam Science Park en met de Metropool Regio Amsterdam en de provincie. Je bent bovendien de vertegenwoordiger van Quantum.Amsterdam in het nationale valorisatieteam van de Quantum Delta Nederland.

Wat vragen we van jou

Je bent goed in het leggen van nieuwe contacten en het onderhouden van een (zakelijk) netwerk. Je bent een goede verbinder en hebt oog voor verschillende belangen en hoe deze samen te brengen tot een door iedereen gedragen initiatief. Je bent organisatiesensitief en hebt gevoel voor strategie, maar ook voor daadkrachtige implementatie.

Je bent nieuwsgierig en gedreven als het gaat om (wetenschappelijk en innovatief) onderzoek, in het bijzonder rondom quantumtechnologie. Je bent goed in staat om parallel aan meerdere projecten te werken en houdt daarbij de relevante tijdlijnen in de gaten.

Je hebt een goed oog voor verschillende manieren om mensen effectief bij elkaar te brengen, ook in tijden waarin dat soms fysiek niet kan.

Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Je hebt een achtergrond in de wetenschap en/of technologie, minimaal door het afronden van een universitaire studie op masterniveau in de wiskunde, computational science, natuurkunde, of engineering sciences. Een afgeronde promotie in één van deze vakgebieden is een pré. Je hebt (bij voorkeur ruime) ervaring met business development/zakelijk relatiemanagement. Je hebt affiniteit met innovatiebeleid voor wetenschap en innovatie. Je bent bedreven in het omgaan met digitale communicatiemiddelen, zeker ook waar het online communicatie met groepen betreft. Je hebt ervaring met opereren op nationale schaal.

Wat bieden we

Wij bieden een tijdelijk contract voor 32 tot 38 uur per week met flexibele werktijden, voor de duur van 1 jaar, met uitzicht op een vast dienstverband als we je prestaties positief beoordelen.

Het salaris is, afhankelijk van relevante ervaring vóór het begin van de arbeidsovereenkomst, €4.814 tot €6.181 (schaal 12, functieprofiel Medewerker kennisvalorisatie 2) bruto per maand of, voor ervaren kandidaten, €5.506 tot €6.702 (schaal 13, functieprofiel Business Developer 2) bruto per maand, op basis van een voltijd dienstverband (38 uur per week). Deze bedragen zijn exclusief 8% vakantietoeslag en 8.3% eindejaarsuitkering. De cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing. De startdatum is bij voorkeur zo snel mogelijk.

Vragen

Voor informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met Joost van Mameren, instituutsmanager Institute of Physics (j.vanmameren@uva.nl) en/of Christian Schaffner, voorzitter Quantum.Amsterdam (c.schaffner@uva.nl) en/of Victor Land, instituutscoördinator QuSoft en lid van het Executive Committee van het Quantum Applicatie Lab (victor.land@cwi.nl, 0624928878).

Sollicitatie

Herken je je in dit profiel? Dan ontvangen wij graag jouw CV en motivatiebrief. We verzoeken je in je motivatiebrief expliciet op jouw match met de gevraagde eigenschappen en ervaring in te gaan.

De sluitingsdatum is 31 augustus 2022, maar de selectieprocedure begint direct. Houd rekening met de mogelijkheid dat de positie wordt vervuld zodra er geschikte kandidaten zijn gevonden.

Voor meer informatie, click hier.

Share this post

- More To Explore -

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.